Доступність посилання

ТОП новини

На Прикарпатті стартувала патріотична програма «Чорний ліс»


В селі Саджава Богородчанського району розпочалася обласна молодіжна патріотична науково-пізнавальна програма «Чорний ліс-2010».

Проходить вона у вигляді наметового таборування, в якому беруть участь 13 команд із районів та міст області – переможці відбіркових етапів, загалом 130 юнаків і дівчат.

На них чекають конкурси та вікторини з історії визвольних змагань рідного краю, фольклору та етнографії, змагання ерудитів, знавців топографії, конкурси пісні й строю, а також командні спортивні ігри.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, заплановані також змагання лісових кухарів та на вміння розпалювати вогнище і в’язати вузли.

Передбачені поїздки в Манявський Скит та піший похід до урочища Малиновище, де діяла старшинська школа УПА.

За словами коменданта табору Ростислава Заремби, основною метою програми «Чорний ліс» є військово-патріотичне виховання молоді, засвоєння основ пішохідного туризму та військово-прикладних видів спорту. На це спрямовані три складові – науково-теоретична, пізнавально-практична і творчо-відпочинкова.

Проводиться патріотична програма «Чорний ліс» на Прикарпатті з 1993 року, а назву отримала на честь місцевості, де діяли загони УПА.
XS
SM
MD
LG