Доступність посилання

ТОП новини

Польща чекає від Росії «смоленських» документів


Генпрокурор Польщі заявив, що без необхідних матерівлів із Росії польське слідство у справі катастрофи президентського літака Ту-154 під російським Смоленськом не зрушить з місця.

Як передає з Варшави кореспондент Радіо Свобода, звітуючи перед парламентською комісією з юстиції про хід слідства у справі про катастрофу, генеральний прокурор Польщі Анджей Серемет заявив: «Польська прокуратура досі чекає відповіді з п’яти запитів, пов’язаних із передачею документів. Потрібно віддавати собі звіт в тому, що в польському слідстві не буде прогресу, поки наша прокуратура не буде мати у своєму розпорядженні надзвичайно важливих доказів», – заявив генпрокурор Польщі.

Йдеться, серед іншого, про оригінальні записи бортових самописців із літака, що розбився, та про протоколи огляду останків жертв катастрофи.

Генеральний прокурор Польщі зазначив, що співпраця з Росією «могла би бути кращою», однак, як висловився Серемет, «немає причин, щоб звинувачувати російську сторону в якихось навмисних діях, оскільки це було б образливим».

«Частини потрібних нам доказів не має поки що й слідчий комітет Росії, оскільки їх досліджує діюча там комісія. У такій ситуації наша прокуратура не має практично ніяких важелів впливу», – заявив Анджей Серемет.

У Польщі в справі про смоленську катастрофу допитали вже 219 свідків.
XS
SM
MD
LG