Доступність посилання

ТОП новини

В Івано-Франківську протестували проти підвищення ціни на газ


Представники різних політичних сил – ВО «Свобода», партій «Наша Україна», «Батьківщина», Конгресу українських націоналістів, громадської ініціативи «Оновлення країни», громадських організацій «Батьківщина Молода» та всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка пікетували сьогодні Івано-Франківську облдержадміністрацію, протестуючи проти підвищення ціни на газ для населення.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, учасники акції тримали плакати з написами «Ні – підвищенню ціни на газ! », «Стоп – ганебним газовим угодам із Москвою», «Де дешевий газ за оренду землі української?».

Пікетники вимагали скликання позачергової сесії облради для ухвалення відповідної заяви до Кабміну та Президента України про недоцільність підвищення ціни на газ, скасування відповідної постанови НКРЕ і запровадження мораторію на подальше підвищення цін на енергоносії для населення.

Національна комісія регулювання електроенергетики своїми постановами від 13 липня збільшила на 50% з 1 серпня відпускні ціни на природний газ для населення і ціну газу для підприємств теплоенергетики, що забезпечують опалення і гаряче водопостачання населення.

За даними Міністерства з питань житлово-комунального господарства, у зв’язку з підвищенням цін на газ тарифи на теплопостачання і гаряче водопостачання зростуть на 20-25%.
XS
SM
MD
LG