Доступність посилання

ТОП новини

Чернівецька область святкує 70-річчя


У ці вихідні Чернівецька область відзначає 70 років від дня свого заснування.

Спершу планували, що в урочистостях у Чернівцях візьме участь Президент Віктор Янукович. Однак замість нього сьогодні до Чернівців приїхав Прем’єр-міністр Микола Азаров.

За участю Азарова в Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича відбулися урочисті збори, де були присутні керівники краю, науковці, громадські діячі, духовенство.

Голова уряду привітав Чернівецьку область з ювілеєм. За його словами, дуже важливо, що це свято області, як невід’ємної частини України, відзначається на державному рівні. Він сказав, що 70 років тому завершилося формування кордонів держави Україна, назвавши ці кордони непорушними, вічними.

Після святкового вітання прем’єр вручив державні нагороди.

Найочікуваніша подія з нагоди ювілею області – урочисте відкриття об’їзної дороги не відбулася, хоча всі роботи вже завершені. Як сказав голова Чернівецької обласної державної адміністрації Михайло Папієв, другу чергу об’їзної дороги завершували минулої ночі, однак дорога не відкрита, зокрема, через спеку, адже щойно завершене полотно запускати в експлуатацію, коли плавиться асфальт, не можна з технологічних причин.

7 серпня 1940 року влада тодішнього СРСР приєднала частину Буковини і Бессарабії до складу Української Радянської Соціалістичної Республіки.
XS
SM
MD
LG