Доступність посилання

ТОП новини

На Київщині й Полтавщині горять торфовища


1,35 гектара торфовищ горять у Київській області, повідомили в прес-службі Головного управління Міністерства з надзвичайних ситуацій у Київській області.

На даний момент ліквідують загоряння торфовищ у селі Раківка Вишгородського району, в селі Озера Бородянського району, в селищі Гостомель Ірпінського району.

Крім того, як повідомили в МНС, у неділю, 8 серпня, ліквідували загоряння торфовищ біля Ірпеня, у Києво-Святшинському районі, а також трави в Бориспільському, Макарівському, Баришівському, Іванківському, Ірпінському, Вишгородському та Києво-Святошинському районах.

За iнформацiєю управління МНС у Київськiй областi, ситуацiя загалом контрольована, вiдкритих пожеж немає.

Тим часом, як повідомили в Головному управлінні МНС України в Полтавській області, 8 серпня в Глобинському районі, поблизу села Радалівка, на торф’яному масиві виникла пожежа. Вогнем була пошкоджена суха трава на площі два гектари і поверхневі поклади торфу на площі два гектари.

Як повідомили в МНС, пожежу локалізували пожежною частиною міста Глобине і силами фермерського господарства «Оріон». «Проте сьогодні в тому районі спостерігається вогнищеве горіння поверхневих покладів торфу на площі 1,5 гектара. Ситуація перебуває під контролем, впливу продуктів горіння на населення немає, відстань до найближчого населеного пункту села Радалівка – три кілометри», – повідомили в МНС.

За даними відомства, вчора також пожежа на торфовищах виникла в Пирятинському районі Полтавської області, поблизу сіла Березова Рудка. Вогнем пошкоджені поверхневі поклади торфу на площі три гектари. Пожежа локалізована пожежними Пирятина, проте спостерігається вогнищеве горіння поверхневих покладів торфу на площі 2,8 гектара.

«У цьому районі ситуація також перебуває під контролем. Відстань від торфовища до найближчого населеного пункту села Березова Рудка – два кілометри», – повідомили в МНС.
XS
SM
MD
LG