Доступність посилання

ТОП новини

Другий тур виборів президента Гвінеї призначили на 19 вересня


Другий тур президентських виборів у Гвінеї має відбутися в неділю 19 вересня, повідомили в понеділок в апараті голови держави цієї західноафриканської країни.

Цю дату ще має офіційно оголосити центральна виборча комісія країни.

Після першого туру, що відбувся ще наприкінці червня, другий, відповідно до законодавства, мав би пройти найпізніше минулого тижня, але його дати досі не призначали, зокрема, через оскарження результатів першого туру.

Тепер заявляють, що нове зволікання пов’язане з необхідністю дочекатися кінця священного для мусульман місяця рамадана за ісламським календарем, який цього року закінчується з першою декадою вересня.

У друге коло виходять колишній прем’єр-міністр Селлу Даллейн Діялло і кандидат від опозиції Альфа Конде.

У першому колі виборів Діялло набрав майже 44% голосів, на 25% випередивши Конде з його трохи більш як 18 відсотками.

Червнева виборна кампанія розглядалася як перші демократичні вибори в Гвінеї після понад півстоліття диктатур і військових хунт із моменту здобуття нею незалежності в 1958 році.

У вересні минулого року 157 осіб загинули, десятки жінок зазнали насильства в столиці Гвінеї Конакрі в ході розгону мітингу протесту проти можливих планів тодішнього керівника військової хунти капітана Мусси Дадіса Камари висунути свою кандидатуру на президентських виборах 2010 року.

Нині обов’язки президента Гвінеї виконує інший представник цієї хунти.
XS
SM
MD
LG