Доступність посилання

ТОП новини

Україна виконає всі зобов’язання перед МВФ – Тігіпко


Україна виконає всі зобов’язання перед Міжнародним валютним фондом, незважаючи на заяви окремих політиків про неможливість їх виконання, заявляє віце-прем’єр-міністр Сергій Тігіпко.

«Все, що підписала держава в особі прем’єра, голови НБУ, Міністерства фінансів, ми виконаємо все, до копійки... Інакше хто до нас, як до держави, буде серйозно ставитися? Яку довіру ми матимемо від інвесторів, хто захоче інвестувати в таку країну?», – заявив Тігіпко.

За його словами, всі розмови про те, що можна не виконувати умов меморандуму з МВФ, є особистою думкою «якихось депутатів чи якихось політиків».

Напередодні депутат Верховної Ради, член фракції Партії регіонів, голова комітету парламенту з питань соціальної політики та праці Василь Хара висловив упевненість, що зобов’язання України перед МВФ про підвищення пенсійного віку для жінок з 55 до 60 років виконане не буде.

Крім підвищення пенсійного віку для жінок, Україна зобов’язалася також підвищити ціни на газ для населення й теплокомуненерго ще на 50% із квітня 2011 року, скасувати заборону на стягнення пені за прострочення оплати житлокомпослуг до жовтня, зміцнювати банківську систему.

28 липня рада директорів МВФ ухвалила рішення про виділення Україні в рамках нової програми stand by кредиту на суму понад 15 мільярдів доларів протягом двох із половиною років.
XS
SM
MD
LG