Доступність посилання

ТОП новини

У Варшаві на стіні палацу президента встановили меморіальну дошку


На стіні президентського палацу у Варшаві встановили меморіальну дошку для вшанування пам’яті загиблих в авіакатастрофі під Смоленськом 10 квітня.

Канцелярія президента повідомила, що невдовзі в каплиці президентського палацу буде встановлена ще одна меморіальна дошка для вшанування Марії та Леха Качинських, а також трагічно загиблих співробітників канцелярії глави держави і Бюро Національної Безпеки.

Меморіальну дошку, яку відкрили шеф канцелярії президента Яцек Міхайловський і віце-президент Варшави Яцек Войцєховіч, освятили.

За повідомленням поліції, під час відкриття меморіальної дошки жодних інцидентів не зафіксували. Однак люди, що зібралися біля встановленого неподалік хреста, вигукували «Ганьба! Ганьба».

Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск назвав відкриття меморіальної дошки «жестом доброї волі» по відношенню до групи прихильників колишньої партії Качинського «Право і справедливість». Вони вже кілька тижнів чергують біля дерев’яного хреста, встановленого поруч із президентським палацом невдовзі після трагедії, щоб не допустити його перенесення до церкви, що неподалік.

Перенесення хреста, на якому наполягає діючий президент Броніслав Коморовський, у четвер підтримав варшавський архієпископ Казімєж Нич. Він закликав поляків не перетворювати релігійний символ у політичний.
XS
SM
MD
LG