Доступність посилання

ТОП новини

Міносвіти винесе на обговорення нові правила прийому до вишів


До кінця серпня Міністерство освіти винесе на громадське обговорення нові правила прийому до вишів на 2011 рік, заявив міністр освіти та науки України Дмитро Табачник.

«Будуть запропоновані зміни, які не лише врегулюють проблемні питання та недоліки цього року, а й зроблять вступну кампанію наступного року більш відкритою, прозорою і зручною для абітурієнтів», – заявив міністр.

Крім того, Табачник повідомив, що буде запропонований прийом абітурієнтів до вишів на основі трьох складових: балів за зовнішнє незалежне оцінювання (що становитиме 2/3 від загальної кількості балів) і середній бал атестата, а також, за словами міністра, необхідно запровадити так званий «бал вищого навчального закладу».

Міністр також повідомив, що вже у 2011 році планується впроваджувати елементи системи «електронний вступ».

У нових правилах прийому на 2011 рік, за словами Табачника, необхідно визначити сертифікати, за якими предмети можна вважати профільними і такими, що відповідають тій чи іншій спеціальності.

Планується також врегулювати питання з пільговиками під час вступу до вишів.

Крім того, міністр заявив, що в новому законі про вищу освіту питання визначення вартості за навчання на контрактній формі має бути передане автономії вишів.
XS
SM
MD
LG