Доступність посилання

ТОП новини

На Прикарпатті стартує еко-мистецький проект


«Нові Карпати без пластикового спаму» – так назвали свій еко-мистецький проект представники громадських організацій Молодіжна мистецька формація «Форумс» та «АРТ Гішефт» і гурту «КораЛЛі» з Івано-Франківська.

За словами керівника проекту Вілі Чупака, мета акції – привернути увагу громадськості до проблеми засмічення українських Карпат і водночас почистити їх від пластикових пляшок.

Оскільки в регіоні нема сховищ і підприємств з утилізації пластику, обіцяють «здійснити мистецьку провокацію для організації налагодженої системи вивозу сміття, окрім традиційної природної – річками вниз по течії».

Акція стартує сьогодні: розміщуватимуть інформаційні наліпки «анти-засмітливого змісту» на авто- та залізничному транспорті Карпатського регіону, вказівники-таблички в найпопулярніших туристичних місцях вздовж залізничної колії у напрямку Рахова та додаткові сміттєві контейнери вздовж маршруту потяга «Івано-Франківськ-Рахів».

Саме у вагоні цього поїзда 28 серпня відбудеться фінальна музично-мистецька акція «Карпатський протяг 2010». Відомі музиканти і співаки будуть грати і співати для подорожніх. Серед них, зокрема, такі гурти як «Ot Vinta», «Пан Пупец’», «КораЛЛі» , Пропала Грамота».

Уже працює «гаряча лінія» для збору даних щодо стихійних смітників, приймаються фотографії на фотоконкурс «Вполюй пластик».

Кращі роботи увійдуть до фотовиставки, яка у вересні-жовтні подорожуватиме чотирма обласними центрами – Чернівці, Ужгород, Львів та Івано-Франківськ.
XS
SM
MD
LG