Доступність посилання

ТОП новини

Світовий банк позичить Пакистану 900 мільйонів доларів для боротьби з повенями


Світовий Банк надасть 900 мільйонів доларів кредиту для допомоги Пакистанові під час повеней.

В повідомленні, що було оприлюднене вчора у Вашингтоні, мовиться, що уряд Пакистану просив фінансову підтримку для країни сумою майже в 900 мільйонів, і банк погодився задовольнити прохання.

Тим часом Організація Об’єднаних Націй заявляє, що на сьогоднішній день міжнародні донори назбирали не більше від чверті від необхідних 450 мільйонів доларів, які, за підрахунками ООН, потрібні для допомоги 20 мільйонам людей, що потерпають у Пакистані внаслідок стихії.

ООН також заявляє, що близько 3,5 мільйона дітей у Пакистані ризикують заразитися небезпечними інфекційними захворюваннями через забруднену воду у зв’язку з повенями в країні.

Тим часом офіційний представник Пакистану в Лондоні Вахід Шамсул Хасан в інтерв’ю агенції «Рейтер» заявив, що загальна вартість відбудови Пакистану складає від 10 до 15 мільярдів доларів. Водночас він застеріг, що ця цифра є приблизною, оскільки поки що зарано робити повну оцінку збитків.

Представник Пакистану додав, що реконструкція доріг, мостів та мереж телекомунікації внаслідок повені займе щонайменше 5 років.
XS
SM
MD
LG