Доступність посилання

ТОП новини

Суд визнав екс-губернатора Іллінойсу винним


Суд у США визнав колишнього губернатора штату Іллінойс Рода Блаґоєвича винним у дачі неправдивих свідчень Федеральному бюро розслідувань.

Блаґоєвича звинувачували за низкою статей, серед них шантаж, змова, здирство, а також спроба «продати» сенаторське крісло, вакантне після того, як сенатор від цього штату Барак Обама став Президентом США 4 листопада 2008 року. (У США в разі вибуття сенатора з різних причин губернатор штату самостійно призначає наступника на час, що лишився до чергових виборів.)

Загалом йому пред’являли 24 пункти звинувачень, заявив окружний прокурор Патрік Фіцджеральд.

«Як стало відомо, колегія присяжних визнала колишнього губернатора Іллінойсу Рода Блаґоєвича винним у дачі неправдивих свідчень ФБР. За іншими звинуваченнями присяжні не дійшли згоди. Колегія не змогла вирішити, чи доведені ці звинувачення, і ми маємо намір незабаром знову їх розслідувати», – сказав він.

Сам обвинувачуваний не визнає вини. «Я не порушував законів. Я не зробив нічого поганого. Федеральна влада та прокурор зробили все можливе для того, щоб звинуватити мене», – сказав Род Блаґоєвич.

Суддя Джеймс Зегел надав обвинуваченню термін до 26 серпня, щоб вирішити, чи розглядати справу повторно.
XS
SM
MD
LG