Доступність посилання

ТОП новини

Янукович: розмови про цензуру є одним із засобів політичної боротьби


Президент Віктор Янукович заявляє, що дискусія про обмеження свободи слова в Україні й існування цензури є одним із «засобів політичної боротьби».

«Скажіть мені, хто вам (журналістам) заважає писати правду? Назвіть мені прізвища, назвіть мені компанію, власника. Поки що я жодних відповідей не отримав. Навколо цього точаться розмови. Я добре розумію, що це один зі способів політичної боротьби», – сказав Янукович сьогодні під час відвідування Сорочинського ярмарку.

За словами Президента, в Україні немає більш зацікавленої людини у відсутності цензури, ніж він. «Я хотів би бути вашим партнером. Я добре розумію, що тільки вільна людина, в якої б були захищені права, буде щасливо жити в цій країні. Я хочу і бажаю своїм дітям і онукам, щоб вони жили в такій країні», – заявив Янукович.

На запитання про те, що одним із власників медіа є глава Служби безпеки України Валерій Хорошковський, Президент запевнив, що на всі запити щодо глави СБУ від ЗМІ будуть надані відповіді.

На запитання, чи є в Україні цензура, Янукович сказав: «Я вам скажу: якщо б була цензура, чи ви б могли поставити таке запитання».

Міжнародна організація «Репортери без кордонів» закликала Януковича забезпечити реакцію на порушення прав журналістів і порушення свободи слова в країні.

Нещодавно опозиція заявила, що ініціюватиме спеціальне засідання Верховної Ради з питань свободи слова.
XS
SM
MD
LG