Доступність посилання

ТОП новини

В Івано-Франківську стартувала міжнародна мистецька акція PortoFranko


Сьогодні в Івано-Франківську стартував перший міжнародний мистецький фестиваль PortoFranko. За словами організаторів мистецької акції, це не просто фестиваль, а «вільний художній порт Франківськ». На цілий тиждень історичний центр Івано-Франківська перетвориться на фестивальне містечко, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Провідні письменники, поети, композитори, музиканти, художники, кухарі з Росії, Польщі, Німеччини, Франції, Ірану і різних областей України у вільному форматі демонструватимуть своє мистецтво – музику, поезію, картини, фото, кіно, кухню.

За словами директора проекту Романа Григоріва, це буде «синтез і діалог культур різних народів на українському фоні».

Символічним відкриттям «Порту Франківськ» стала літературно-музична зустріч письменника Тараса Прохаська з Івано-Франківська і віолончеліста Золтана Алмаші з Києва у фортечній галереї «Бастіон».

Власне мистецька акція особлива навіть альтернативним вирішенням сцени – старий, але відновлений міський бастіон, внутрішній дворик медичного університету, Вічевий майдан, популярна стометрівка і середньовічний Пнівський замок.

Кожний день фестивалю присвячений певній країні. Першою стала Польща. Потім – Іран, Німеччина, Франція. У програмі – виступи музичних колективів і виконавців, демонстрація кіно, виставки картин і фотографій, презентація національної кухні.

Завершиться PortoFranko 23 серпня музично-літературним діалогом віолончеліста Домініка де Війенкура з Франції та письменника Тараса Прохаська у Пнівському замку.
XS
SM
MD
LG