Доступність посилання

ТОП новини

МЗС: ЧФ Росії з Криму «не видавлюватимуть»


У Міністерстві закордонних справ України заявляють про конструктивність у діалозі Києва та Москви у вирішенні проблемних питань базування Чорноморського флоту Росії в Криму.

«Наразі спостерігається конструктивна позиція обох сторін, є взаємна повага», – заявив директор департаменту інформаційної політики МЗС Олег Волошин.

За його словами, і в Києва, й у Москви є політична воля домовитися щодо низки суперечливих питань. «Ніхто не має наміру видавлювати флот із Криму в якісь дивні способи, як це робилося за Президента Віктора Ющенка», – сказав Волошин.

Він повідомив, що позиція МЗС полягає в тому, що українська сторона має бути сумлінним орендодавцем, а російська – сумлінним орендарем. У цьому питанні справді є низка неузгодженостей, і українська сторона робитиме все для того, щоб їх вирішити, заявив представник МЗС.

Аналізуючи нинішній стан українсько-російської співпраці, Волошин зауважив, що в цьому напрямку є деякі дискусійні питання, зокрема стосовно делімітації морських кордонів. «Проте сама атмосфера дає змогу говорити про те, що Україна та Росія на сьогодні є партнерами», – наголосив він.
XS
SM
MD
LG