Доступність посилання

ТОП новини

Федерація футболу України: немає підстав для звільнення Маркевича


Федерація футболу України (ФФУ) заявляє, що немає підстав для звільнення Мирона Маркевича з посади головного тренера національної збірної.

Про це сказано в коментарі начальника юридичного відділу ФФУ Ганни Бордюгової.

Федерація повідомила, що не може звільнити Маркевича. По-перше, нею отримано лише копію, а не оригінал заяви про звільнення на підставі статті 39 Кодексу законів про працю (КЗпП). Крім того, заяву Маркевич мав би подати особисто.

Федерація також зазначає, що стаття 39 КЗпП не визначає як підставу для розірвання трудового контракту працівника «приниження честі, достоїнства як людини й суб'єкта футбольної діяльності», і містить тільки 4 підстави для звільнення: хвороба, інвалідність, порушення законодавства про працю й випадки, передбачені статтею 38 КЗпП.

У зв'язку із цим ФФУ зазначає, що не має можливості не тільки затверджувати, але навіть і розглядати прохання Маркевича про звільнення.

21 серпня головний тренер збірної України з футболу Мирон Маркевич у заяві, розміщеній на сайті футбольного клубу «Металіст», попросив ФФУ про відставку.

У ній Маркевич висловив незгоду з рішенням контрольно-дисциплінарного комітету ФФУ про позбавлення футбольного клубу «Металіст» 9 очок у чемпіонаті України. Маркевич за сумісництвом є й головним тренером «Металіста».

Футбольна федерація України визнала матч 26-го туру сезону 2007/2008 року 17-го чемпіонату України з футболу між командами «Металіст» (Харків) і «Карпати» (Львів), що завершився 19 квітня 2008 року з рахунком 4:0, договірним і позбавив обидві команди по 9 турнірних очок у чемпіонаті України в сезоні 2010/2011 року.
XS
SM
MD
LG