Доступність посилання

ТОП новини

ВМС України готуються до Дня Державного прапора і Дня Незалежності


У понеділок на території штабу Військово-морських сил України в Севастополі, а також на кораблях і в берегових частинах ВМС із нагоди Дня Державного прапора відбудеться урочисте підняття Державного прапора, цитують агентства повідомлення прес-центру командування ВМС.

Цього ж дня представники українського флоту візьмуть участь і в урочистому піднятті Державного прапора над будинком Севастопольської міської держадміністрації.

У вівторок на кораблях і в частинах українського флоту також піднімуть Державні прапори і прапори ВМС України з нагоди Дня Незалежності.

Командування візьме участь у мітингу й урочисто покладе квіти до пам’ятників Тарасові Шевченку і Петрові Сагайдачному.

23 серпня Україна відзначає День Державного прапора, встановлений 2004 року указом Президента Леоніда Кучми «на вшанування багатовікової історії українського державотворення, державної символіки незалежної України та з метою виховання поваги громадян до державних символів України».

Напередодні цьогорічного святкування міністр оборони Михайло Єжель 20 серпня підписав наказ про затвердження ритуалу підйому (спуску) Державного прапора України у Збройних силах.

За цим наказом, ритуал підняття на початку дня і спуску в кінці Державного прапора має відбуватися щодня, особливо урочисто на початку кожного робочого тижня.

24 серпня в Україні День Незалежності – 24 серпня 1991 року Верховна Рада тоді ще Української РСР ухвалила Акт проголошення незалежності України.
XS
SM
MD
LG