Доступність посилання

ТОП новини

У Росії на День Державного прапора затримували опозиціонерів


Близько 20 осіб, серед них співголова опозиційного руху «Солідарність» Борис Нємцов і керівник його московського відділку Михайло Шнейдер, були затримані в неділю в Москві під час недозволеної ходи з нагоди Дня Державного прапора Росії.

Влада дозволила опозиціонерам тільки пікет, та вони, як і планували, вирішили таки пронести російський прапор проспектом Новий Арбат у центральній частині Москви.

Як сказав Радіо Свобода Борис Нємцов, своєю ходою вони мали намір висловити повагу до своєї країни та її прапора і нікому при цьому не заважали.

Так само несанкціоновану ходу з нагоди цього свята російська опозиція провела в Санкт-Петербурзі. Учасники цієї акції, близько 30 осіб, пройшли близько 3 кілометрів у центрі міста з 30-метровим російським прапором, вигукуючи гасла на кшталт «Росія без Путіна» чи «Нам потрібна інша Росія».

День Державного прапора був встановлений у Росії на 22 серпня указом президента в 1994 році у пам’ять про події 22 серпня 1991 року, коли на мітингу в Москві пам’яті загиблих під час «серпневого путчу» винесли традиційний триколірний російський прапор, і президент тоді ще РРФСР Борис Єльцин проголосив його державним.

В Україні День Державного прапора святкують 23 серпня, напередодні Дня Незалежності 24 серпня.
XS
SM
MD
LG