Доступність посилання

ТОП новини

Карзай: офіційного мирного процесу з талібами немає


Президент Афганістану Хамід Карзай заявив, що між його урядом та протиурядовим повстанчим рухом «Талібан» не ведуться ніякі офіційні переговори про мир. Водночас він визнав, що з представниками талібів існують «індивідуальні контакти».

В інтерв’ю, яке вийшло в неділю на американському телеканалі ABC News, Карзай сказав, що є «чіткий» курс на можливі в майбутньому мирні переговори з тими повстанцями, які не належать до «Аль-Каїди» чи будь-якої іншої терористичної мережі.

Щодо приватних охоронних компаній, які Карзай минулого тижня наказав ліквідувати протягом чотирьох місяців, він сказав в інтерв’ю, що такі компанії перешкоджають розвиткові афганської поліції та інших силових структур.

Ці компанії, заявив він, пов’язані з «угрупованнями на кшталт мафіозних» і, можливо, «також фінансують повстанців і терористів».

Оголошену ліквідацію всіх приватних охоронних компаній в Афганістані – і власне афганських, і закордонних, зокрема, американських – болісно сприйняли в Міністерстві оборони США, бо американські військові широко користуються послугами таких компаній.
XS
SM
MD
LG