Доступність посилання

ТОП новини

Янукович запропонує свої зміни до закону про місцеві вибори 25 серпня


Президент України Віктор Янукович заявляє, що наполягатиме на проведенні позачергової сесії Верховної Ради для внесення змін до закону про місцеві вибори і внесе до парламенту свій законопроект уже післязавтра.

«25-го, відразу після Дня Незалежності, я підпишу зміни до закону про вибори і наполягатиму, щоб відбулося позачергове засідання Верховної Ради, щоб ми змінили цей закон, і політичні сили вже мали можливість за оновленим законом брати участь у виборах», – заявив Президент сьогодні в Каневі.

Глава держави зауважив, що після того, як закон про внесення змін до місцевих виборів набув чинності, він викликав широкий резонанс у суспільстві.

За словами Януковича, нинішнє внесення змін до цього закону зумовлене необхідністю врахувати точку зору суспільства і політиків.

«Зараз на цьому етапі, я вважаю, що необхідно врахувати ту точку зору, яка сьогодні, фактично, склалася і в суспільстві, і в українському політикумі, тобто додати зміни до того закону, який уже був ухвалений, і який я на той час підписав, тому що я, за великим рахунком, нічого, окрім завзятої боротьби в самому парламенті, не бачив», – сказав Президент.

Голова Верховної Ради Володимир Литвин прогнозує проведення позачергової сесії парламенту для зміни закону про місцеві вибори до кінця серпня, оскільки Янукович виступив з відповідною ініціативою.

10 липня парламент ухвалив нову редакцію закону про місцеві вибори, встановивши, що вони проводяться за мажоритарно-пропорційною системою без участі блоків політичних партій. Відповідно до закону, висувати кандидатів у депутати можуть тільки політичні партії, місцеві організації відповідного рівня яких зареєстровані не пізніше ніж за 365 днів до дня виборів.

Місцеві вибори в Україні мають відбутися в неділю, 31 жовтня.
XS
SM
MD
LG