Доступність посилання

ТОП новини

Україна на третьому місці за підсумками Юнацької Олімпіади


У Сінгапурі завершилися змагання перших в історії Юнацьких Олімпійських ігор за участю понад 3,5 тисяч спортсменів з 204 країн світу.

Як повідомили в Національному олімпійському комітеті, юнацька збірна України завоювала 35 медалей, у тому числі 10 золотих, 9 срібних і 16 бронзових, зайнявши третє місце в загальнокомандному заліку. Перше місце посіла команда з Китаю, друге – російська збірна.

Протягом 12 днів юні атлети у 26 олімпійських видах спорту розіграли 201 комплект нагород. Україну представляли 55 олімпійців, які змагалися у 18 видах спорту.

Деякі українські спортсмени вибороли одразу кілька нагород. Зокрема, гімнаст Олег Степко завоював дві золоті і дві срібні медалі, дворазовим чемпіоном ігор став плавець Андрій Говоров, а його колега по команді з плавання Дарина Зевіна зібрала повний комплект нагород різного ґатунку.

Як повідомляє НОК, колекцію з двох медалей везуть додому Анастасія Спас (сучасне п’ятиборство), Олександр Бондар (стрибки у воду), Анатолій Мельник (веслування на байдарках і каное), Ксенія Дарчук (дзюдо).
XS
SM
MD
LG