Доступність посилання

ТОП новини

За однією з публікацій зниклого харківського журналіста порушили справу


За фактами, викладеними в одній з критичних статей зниклого харківського журналіста Василя Климентьєва, міліція порушила кримінальну справу. Про це сьогодні під час круглого столу, присвяченого зникненню редактора газети «Новий стиль», повідомив керівник харківського міського управління МВС Олександр Бараннік, інформує кореспондент Радіо Свобода.

За його словами, правоохоронці пов’язують «ці дві кримінальні справи, порушені за статтею про вбивство Климентьєва і за його публікацією».

Зараз, як заявив керівник харківської міліції, тривають пошукові роботи на дні Печенізького водосховища, де в човні відпочивальники знайшли мобільний телефон із сім-картою, що належала Климентьєву. Але знайти тут тіло журналіста міліція не сподівається.

«Малоймовірно, що ми знайдемо труп Климентьєва на дні водосховища, але все одно ми повинні відпрацювати і цю версію також. Водолази працюють, ехолоти працюють. У районі водосховища прочесали лісовий масив, сподіваючись знайти якісь речі. Допитали багато людей...», – сказав Олександр Бараннік.

З 11 версій зникнення журналіста міліція вже відкинула п’ять. Зокрема, не підтвердилася версія про виїзд Василя Климентьєва за кордон та ДТП, повідомив Бараннік. Найбільш імовірним правоохоронці вважають убивство через професійну діяльність. Не виключають, що злочин був скоєний з метою запобігти публікації.

Міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов сьогодні заявив, що зникнення журналіста в Харкові розслідуватиме центральний апарат МВС. Водночас керівник харківської міліції запевнив в об’єктивності розслідування.

Василь Климентьєв зник 11 серпня, і його місце перебування досі невідоме.
XS
SM
MD
LG