Доступність посилання

ТОП новини

Україні потрібні реальні, а не фіктивні інвестиції – Суслов


За роки незалежності Україна змогла залучити 40 мільярдів 402 мільйони доларів прямих іноземних інвестицій, тобто переважно в реальний сектор економіки. Про це в ефірі Радіо Свобода заявив колишній міністр економіки Віктор Суслов.

«Але, на жаль, наш головний інвестор, за даними комітету статистики, – це Кіпр, звідки залучено близько чверті цих інвестицій, тобто ці інвестиції – це переважно той капітал, який раніше був виведений нашими олігархами за кордон і який помалу повертається до України», – сказав Суслов.

При цьому, за його словами, Кіпр також є «головним об’єктом українських інвестицій. Наші капіталісти більше ніж шість мільярдів доларів інвестували в цей острів».

За словами Суслова, для того, щоб в Україну прийшли реальні інвестиції, мають бути такі умови: «Захист прав власності – для цього потрібно провести реформу судової системи і саме зараз, за вказівками Президента, ця реформа реалізується. Наступне – це привабливий інвестиційний клімат і перш за все здійснення податкової реформи. І третій пункт – це реальна боротьба з корупцією, тому що дозволи, великі витрати бізнесу та інвесторів на вирішення будь-яких адміністративних питань є дуже серйозним бар’єром на шляху іноземних інвестицій. Уряд має найближчим часом різко скоротити кількість ліцензій, дозволів, адміністративного впливу і цим створити більш привабливий інвестиційний клімат».
XS
SM
MD
LG