Доступність посилання

ТОП новини

Україна підтримує ідею Росії всеєвропейського МНС


Україна підтримує ідею Росії зі створення об`єднаної європейської структури МНС як міжнародного механізму реагування на великі катастрофи.

Про це сказав сьогодні в Донецьку на прес-конференції виконувач обов`язків глави МНС України Михайло Болотських, який був присутній на відкритті VI Чемпіонату світу з пожежно-рятувального спорту.

Так, глава МНС Російської Федерації Сергій Шойґу відзначив, що сьогодні назріла необхідність у створенні нового формату рятувальної служби на європейському рівні.

За його словами, рятувальники Росії ведуть таку роботу давно, і під час лісових пожеж цього літа вдалося відпрацювати міжнародний механізм реагування на такі великі надзвичайні ситуації.

З ним повністю погодився і підтримав Болотських.

«Те, що говорив Сергій Кужугетович щодо нового європейського формату рятувальної справи – це як ніколи потрібно зараз, як ніколи своєчасно і необхідно», – заявив керівник МНС України. При цьому він додав: «Тому, природно, міністерство з надзвичайних ситуацій України зробить все можливе, щоб бути поряд, брати участь в цьому процесі максимально, ефективно, разом, якісно і надовго».
XS
SM
MD
LG