Доступність посилання

ТОП новини

У Харкові відкрили новий термінал аеропорту


Новий термінал відрили сьогодні у харківському аеропорту, реконструкція якого здійснюється в рамках підготовки України до Євро-2012.

Як заявив на урочистій церемонії відкриття Президент України Віктор Янукович, саме новий термінал зробив харківський аеропорт «по-справжньому міжнародним». За словами глави держави, він дасть можливість в чотири рази збільшити пасажиропотік і допоможе в залученні інвестицій до України.

«Відкриття цього терміналу фактично відкриває Харків як ворота України на сході нашої держави. Ми з вами будемо мати можливість приймати на рік близько двох мільонів пасажирів в порівняні з минулим, це у чотири рази більше, тому що зараз ми приймаємо близько 250 тисяч. Це дає можливість відкрити Харків, Харківську область, Схід України для західних інвесторів, які хочуть їхати в Україну і вкладати в її розвиток власні кошти», – сказав Президент.

Високо оцінив об'єкт операційний директор УЄФА Мартін Каллен. За його словами, «це дуже гарний термінал європейського рівня».

Будівництво терміналу обійшлося приватному інвестору майже у півмільярда гривень.

Проектом реконструкції аеропорту також передбачене оновлення старого терміналу та будівництво нової злітно-посадкової смуги, гроші на яку виділяє держава. Будівництво нової злітної смуги планується завершити наступного року. Вона коштуватиме 137 мыльйоныв гривень.

До кінця року інвестор має отримати із державного бюджету ще 270 мільйонів гривень на роботи з реконструкції аеропорту Харкова.

Розпочалася реконструкція харківського аеропорту у квітні 2008 року.
XS
SM
MD
LG