Доступність посилання

ТОП новини

У парламенті перерва, після якої ухвалять рішення щодо закону про вибори


У Верховній Раді оголосили перерву в засіданні позачергової сесії до 12:30. Про це повідомив голова парламенту Володимир Литвин.

За словами спікера, після перерви парламент буде ухвалювати рішення стосовно чотирьох законопроектів, що стосується внесення змін до закону про місцеві вибори.

Литвин додав, що парламент розглядав відповідне питання протягом двох годин, заслуховуючи авторів цих законопроектів і обговорюючи їх.

Спікер запропонував фракціям ухвалити рішення щодо підтримання або непідтримання проектів законів для того, щоб після перерви провести голосування.

Тим часом, у БЮТ заявили, що законопроект Партії регіонів про внесення змін до закону про місцеві вибори не має жодного відношення до демократії і прозорості.

Як заявив із парламентської трибуни заступник голови фракції БЮТ Сергій Соболєв, головна проблема цього законопроекту полягає в тому, що «тепер абсолютно неясний порядок формування територіальних виборчих комісій».

«Нічого не змінилося в цьому законопроекті, адже через те, що тепер абсолютно не чітка процедура формування територіальних виборчих комісій – можна абсолютно вільно фальсифікувати результати виборів, робити все, що тільки забажає ТВК», – сказав бютівець.

За словами Соболєва, ТВК, згідно з цим законопроектом, «формуються не шляхом жеребкування, не шляхом подання органів місцевого самоврядування, як це було на попередніх виборах, а на розсуд самої ТВК, де переважає більшість Партії регіонів».

Зміни до закону про місцеві вибори, які сьогодні на позачерговій сесії розглядає Верховна Рада, стосуються скасування обов’язкової реєстрації місцевих організацій партій за 365 днів до виборів для участі в них та порядку формування тервиборчкомів.
XS
SM
MD
LG