Доступність посилання

ТОП новини

Парламент ухвалив пропоновані регіоналами зміни до закону про місцеві вибори


Верховна Рада України на сьогоднішньому позачерговому засіданні ухвалила зміни до закону про місцеві вибори, пропоновані представниками Партії регіонів. За законопроект, внесений регіоналом Олександром Єфремовим, проголосували 264 депутати.

Цей закон знімає обмеження щодо можливої участі в місцевих виборах організацій політичних партій, що утворені пізніше, ніж за 365 днів до дня виборів, і надає можливість усім місцевим організаціям партій висувати своїх кандидатів на виборах.

Крім того, закон змінює принцип формування складу територіальних виборчих комісій. Зокрема, буде збільшений склад територіальних виборчих комісій до 18 осіб та надане право подавати кандидатури для формування територіальних виборчих комісій не лише місцевим організаціям тих політичних партій, які представлені у Верховній Раді, а й усім місцевим організаціям партій, що зареєстровані в Україні.

Визначений і порядок відбору кандидатур до складу територіальних виборчих комісій, куди входитимуть 15 осіб від місцевих організацій політичних партій, які представлені у Верховній Раді, а також троє осіб з числа кандидатур, поданих місцевими організаціями партій, які визначатимуться шляхом жеребкування.

До цього на голосування поставили аналогічні законопроекти депутатів Лева Бірюка (БЮТ) та Арсенія Яценюка (НУНС). Їхні пропозиції не набрали необхідної кількості голосів – 145 і 153 відповідно.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG