Доступність посилання

ТОП новини

Рада ухвалила постанову про захист населення у зв’язку з ростом ціни газу


Верховна Рада ухвалила постанову «Про соціальний захист населення у зв’язку з формуванням тарифів на газ та житлово-комунальні послуги», авторами якої є лідери фракції Партії регіонів Олександр Єфремов та фракції блоку Литвина Ігор Шаров. «За» проголосували 244 народних депутати за мінімально необхідних 226.

Зокрема, Верховна Рада зменшила розмір обов’язкової плати за житлово-комунальні послуги, включаючи плату за газ, з 15 до 10% середньомісячного сукупного доходу для сімей, що складаються з пенсіонерів, інвалідів і дітей до 18 років, а також з 20 до 15% для інших сімей, у складі яких є працездатні громадяни.

Крім того, парламент запровадив спрощену систему призначення житлових субсидій, включаючи оплату газу, що передбачає звільнення громадян від збирання довідок, зокрема про склад сім’ї та вартість комунальних послуг для призначення субсидій.

Також Верховна Рада доручила Кабінетові Міністрів перерахувати вже призначені субсидії, виходячи з видатків на оплату житлокомпослуг, включаючи плату за газ і пічне побутове паливо, без звернення громадян.

Також парламент вирішив у проекті державного бюджету на 2011 рік врахувати підвищення прожиткового мінімуму, мінімальної зарплати, пенсії, посадових окладів працівників бюджетної сфери з 1 січня 2011 року.

Національна комісія регулювання електроенергетики з 1 серпня підвищила роздрібні ціни на природний газ для населення в середньому на 50%.
XS
SM
MD
LG