Доступність посилання

ТОП новини

У Гаазі завершуються дебати сторін на процесі щодо генерала Ґотовини


У Міжнародному кримінальному трибуналі у справах колишньої Югославії завершуються дебати сторін на процесі щодо колишнього хорватського генерала Анте Ґотовини, якого звинувачують у воєнних злочинах проти сербів.

Цього тижня представники обвинувачення і захисту виступлять з останніми заявами. Раніше прокуратура висловилась за те, щоб Ґотовину засудили до 27 років тюремного ув’язнення.

Для інших двох генералів, які проходять у справі Ґотовини, Івана Чермака і Младена Маркача, сторона обвинувачення вимагає по 17 і 23 років позбавлення волі відповідно.

У 1995 році ці три військові генерали керували кампанією вбивств і вигнання 200 тисяч сербів із самопроголошеного регіону Країна, який створили на частині території Хорватії місцеві серби, стверджують прокурори міжнародного трибуналу у Гаазі.

У Хорватії багато хто вважає генералів героями за їхню рішучу ліквідацію сербського сепаратистського утворення, заплющуючи очі на те, що хорватські воєначальники, за даними Гаазького трибуналу, при цьому теж допустилися злочинів.
XS
SM
MD
LG