Доступність посилання

ТОП новини

Нацрада спростовує заяву «TВi» про позбавлення телеканалу всіх ефірних частот


Національна рада з питань телебачення й радіомовлення спростовує заяву телеканалу «TВi» про позбавлення телеканалу всіх ефірних частот.

Про це мовиться в повідомленні прес-служби Нацради з телебачення.

«Відповідно до рішення суду від 30 серпня, телеканали «TВi» і «5 канал» позбавлено тільки тих аналогових частот, які були отримані на конкурсі, результати якого було оголошено 27 січня», – сказано в повідомленні.

Таким чином, ці телеканали мають можливість продовжувати мовлення на частотах, які були виграні на попередніх конкурсах.

Нацрада також закликала учасників судового процесу дочекатися оголошення повного тексту рішення суду й не робити передчасних висновків.

30 серпня «TВi» заявив про позбавлення його судом всіх ефірних частот.

Київський апеляційний адмінсуд 30 серпня частково задовольнив апеляційну скаргу низки телеканалів на рішення Київського окружного адміністративного суду, який раніше визнав незаконними результати конкурсу від 27 січня, у результаті чого ці телеканали, зокрема, «TВi» і «5 канал», втратили частоти для ефірного аналогового мовлення, отримані на тому конкурсі.

Суд скасував рішення Київського окружного адмінсуду у цій справі і водночас заново визнав протиправним і скасував зазначене рішення Нацради з телебачення.

Суд оголосив тільки резолютивну частину рішення, при цьому мотивувальну частину рішення він оголосить 3 вересня.
XS
SM
MD
LG