Доступність посилання

ТОП новини

ФДМУ пропонує покупцям «Луганськтепловоза» добровільно розірвати угоду


Фонд державного майна пропонує Брянському машинобудівному заводу (Росія) розірвати договір купівлі-продажу 76% акцій холдингової компанії «Луганськтепловоз» за згодою сторін. Про це повідомив голова ФДМУ Олександр Рябченко.

За його словами, відповідно до договору купівлі-продажу від 29 червня, Брянський машзавод мав до 31 серпня повністю перелічити кошти за покупку «Луганськтепловоза» на рахунок ФДМУ, але не зробив цього.

У результаті, як заявив Рябченко, покупець втратив право на повернення сплаченої конкурсної застави (40 мільйонів гривень) і, крім того, повинен буде сплатити додатково 82 мільйони гривень як штраф, а також два мільйони гривень як пеню за прострочення.

«Ми вчора написали Брянському машзаводу листа із пропозицією розірвати договір за згодою сторін», – сказав Рябченко.

За його словами, в російської компанії є 20 днів, щоб або погодитися на пропозицію фонду, або заплатити за підприємство з урахуванням всіх штрафів.

В іншому разі ФДМУ повинен буде звернутися в суд щоб розірвати договір.

15 червня Фонд держмайна визнав переможцем конкурсу із продажу 76% «Луганськтепловоза» Брянський машинобудівний завод (що входить до «Трансмашхолдингу»), який запропонував за цей актив 410 мільйонів гривень при стартовій ціні 400 мільйонів.
XS
SM
MD
LG