Доступність посилання

ТОП новини

Стартова ціна «Укртелекому» може становити 12 мільярдів гривень – ФДМУ


Початкова вартість державного пакета акцій «Укртелекому» має становити щонайменше 12 мільярдів гривень, вважає голова Фонду державного майна України Олександр Рябченко.

«Менше нiж 12 мільярдів гривень точно не буде. Наразi капiталiзацiя державних 93% становить 10,4 мільярда гривень. Вона зростає не так швидко, але зростає. Взимку, в лютому, була близько 7,6 мільярда гривень», – сказав Рябченко.

Водночас голова ФДМУ не змiг уточнити часу оголошення конкурсу, пославшись на те, що Мiнiстерство транспорту та зв’язку ще не передало держпакет фонду.

«Укртелеком» буде приватизований. Фактично це вже абсолютно точно. Те, що конкурс буде оголошено у вереснi, – нi, не буде оголошений. Просто не встигнемо», – сказав Рябченко.

ФДМУ мав намiр оголосити конкурс iз продажу 92,79% акцiй «Укртелекому» у вереснi цього року.

Ранiше голова фонду Рябченко заявляв, що конкурс iз продажу підприємства необхiдно оголосити до 15 серпня цього року, щоб за рахунок очiкуваних надходжень у розмiрi щонайменше 10 мільярдів гривень виконати план приватизацiї, закладений у держбюджет-2010.

Водночас перший вiце-прем’єр Андрiй Клюєв у червнi заявив, що найближчi мiсяць-два питання приватизацiї «Укртелекому» не стоятиме.

Уряд розпочав пiдготовку «Укртелекому» до приватизацiї наприкiнцi 90-х рокiв минулого столiття. Проте поки що вдалося провести лише пiльговий продаж, а в держави, як i ранiше, залишається 92,79% акцiй пiдприємства.
XS
SM
MD
LG