Доступність посилання

ТОП новини

Україна і Китай домовилися про інвестиційні проекти на 4 мільярди доларів


Президент України Віктор Янукович заявляє, що Україна і Китай домовилися про інвестиційні проекти обсягом близько чотирьох мільярдів доларів. Про це глава держави заявив за результатами підписання сьогодні в Пекіні низки українсько-китайських документів у політичній та економічній сферах.

За словами Януковича, сьогодні практично розпочата реалізація масштабної інвестиційної програми між двома країнами. «Це дуже важливо для нашої країни. І перспектива розвитку стратегічних стосунків між Україною і Китаєм залежить лише від питання невеличкого часу», – зауважив Президент.

У зв’язку з цим Янукович наголосив на важливості досягнутих домовленостей з головою КНР Ху Цзіньтао про початок опрацювання нової державної стратегічної угоди, яка «відкриє фактично новий період у стосунках між Україною і Китаєм».

Як заявив український Президент, не пізніше 2012 року товарообіг між Україною і Китаєм має зрости до близько 10 мільярдів доларів.

Янукович зауважив, що з боку китайських державних і недержавних установ до України також є великий інтерес. «До речі, так само як і з боку України до Китаю», – сказав Янукович.

За його словами, українська сторона готова у свою чергу брати участь в реалізації перспективних пріоритетних проектів на території самого Китаю. «У нас є така можливість і є такий потенціал. Ми готові залучити наші можливості для розбудови тих регіонів Китаю, які сьогодні значно відстають у своєму розвитку», – наголосив Янукович.

За результатами зустрічі Януковича і Ху Цзіньтао, Україна і Китай підписали 13 документів з актуальних питань розвитку політичної та економічної співпраці. Серед них, зокрема, окрім спільної заяви глав держав стосовно всебічного підвищення рівня китайсько-українських відносин, дружби і співпраці, – Основні напрямки українсько-китайських відносин (дорожня карта) на 2010-2012 роки.

Також Кабінет міністрів України та уряд КНР уклали угоду про співпрацю в галузі захисту і карантину рослин. Окрім цього, підписали програму українсько-китайської співпраці в галузі дослідження і використання космічного простору в мирних цілях на 2011-2015 роки.
XS
SM
MD
LG