Доступність посилання

ТОП новини

У Харкові затримували активістів, які роздавали листівки з критикою влади


Харківська міліція сьогодні зранку затримала сімох активістів громадської організації «Зелений фронт», які, йдучи центром міста, роздавали перехожим листівки з критикою місцевої влади. Як кажуть активісти організації, «Велика Брехня» – таку назву мають листівки – містить матеріали про невиконані обіцянки Геннадія Кернеса та Михайла Добкіна, а також про підвищення тарифів.

Як розповів Радіо Свобода один із представників «Зеленого фронту» Андрій Ільгов, неподалік театру опери та балету «під’їхала машина з «Беркутом», а потім з’явилася міліція».

«Почали людям крутити руки і пхати в машину. Абсолютно без пояснень. Встигли лише затримати сімох людей. Решта зреагували правильно і з місця події пішли. Годину у відділку до людей не пускали адвокатів», – заявив представник «Зеленого фронту». За дві години перебування у міліції, за словами Ільгова, «зеленофронтівців» відпустили.

У прес-службі обласного управління МВС Радіо Свобода повідомили, що представників «Зеленого фронту» просто «запросили» до відділку через відсутність на листівках вихідних даних, і вони «із задоволенням пройшли».

Правоохоронці пояснюють, що так само мають право затримувати розповсюджувачів рекламних листівок, якщо буде відповідне звернення, наприклад директора крамниці, біля якої роздають папірці. На запитання, від кого було звернення щодо роздачі листівок «Зеленим фронтом», в міліції не відповіли, сказавши, що цього «не знають».

Напередодні ж правоохоронці намагалися провести обшук у гаражі Андрія Ільгова. Як згодом пояснив керівник міського управління внутрішніх справ Олександр Бараннік, міліція отримала повідомлення про нібито закладену в гаражі вибухівку. Натомість вилучила пакунки з листівками «Велика брехня» і кілька годин протримали Ільгова в райвідділку.

За словами активіста, зараз він готує судовий позов щодо неправомірних дій міліції.
XS
SM
MD
LG