Доступність посилання

ТОП новини

Київ взяв кредит для компенсації різниці в тарифах «Київенерго»


Київська міська державна адміністрація залучила кредит 1,5 мільярда гривень в Українського експортно-імпортного банку (Укрексімбанк) і Державного Ощадного банку для компенсації різниці в тарифах енергопостачальної компанії «Київенерго». Про це повідомив перший заступник голови Київміськадміністрації Олександр Попов.

«Сьогодні Київ виконав свої обов’язки партнера й фінансує 1,5 мільярда гривень як різницю в тарифах. Таким чином, ми ліквідуємо заборгованість», – сказав Попов.

За його словами, зокрема, Укрексімбанк виділив Києву 500 мільйонів гривень, Ощадбанк – мільярд. Загальна відсоткова ставка за кредитами становить 12,75% річних.

Попов також повідомив, що кредит взяли на 3 роки, цього року Київ виплачує тільки відсотки, з наступного року почнеться погашення тіла кредиту.

Відповідаючи на запитання про те, чи залучатиме Київ ще 500 мільйонів гривень (загальний борг міста перед «Київенерго» становить близько 2 мільярдів гривень), Попов відповів, що він виступає проти того, щоб Київ залучав чергові позики, пояснивши це тим, що місто й так щорічно виплачує 750 мільйонів за обслуговування кредитів.
XS
SM
MD
LG