Доступність посилання

ТОП новини

Німеччина: Україна має надати спецстатус керівникам міжнародних фондів


Депутати німецького Бундестагу висловлюють занепокоєння умовами діяльності в Україні іноземних громадян, які є керівниками міжнародних фондів, і порушують перед українською владою питання про надання їм спеціального дипломатичного статусу. Про це йшлося сьогодні під час зустрічі делегації німецького Бундестагу на чолі з депутатом Андреасом Шокенгоффом із керівництвом Адміністрації Президента України.

«Україна є важливою європейською державою і має перспективи членства в Європейському Союзі. Тому ми з великою увагою спостерігаємо за внутрішньополітичними процесами і модернізацією України», – заявив під час зустрічі Шокенгофф.

«Мені стало відомо, що зараз в Україні вирішують проблему щодо запровадження спеціальних віз для керівників політичних фондів», – заявив Шокенгофф, коментуючи пропозицію європейських інституцій щодо надання іноземним громадянам – керівникам політичних фондів в Україні спеціального статусу, близького до дипломатичного.

Зі свого боку, заступник глави Адміністрації Президента України Андрій Гончарук запевнив представників німецької парламентської делегації, що українська влада опрацьовує це питання. За його словами, це питання доцільно було б вирішити шляхом укладення відповідної двосторонньої міжнародної угоди.

Водночас заступник глави Адміністрації Президента Ганна Герман наголосила, що питання про надання керівникам міжнародних фондів спеціального статусу необхідно розглядати в загальному контексті лібералізації візового режиму між Україною і ЄС. «Коли ми чуємо сигнали для нас з Німеччини про те, що питання про послаблення візового режиму для українців німецька сторона взагалі не прогнозує на найближчу перспективу, нас, насправді, це також не може не турбувати», – заявила Герман.

У зустрічі також взяв керівник Представництва Фонду Конрада Аденауера в Україні Ніко Ланґе, якого в червні в аеропорту «Бориспіль» на 10 годин затримували прикордонники.
XS
SM
MD
LG