Доступність посилання

ТОП новини

Парламент засідає, опозиція мітингує


Початок сьомої сесії Верховної Ради шостого скликання, 7 вересня 2010 року
Початок сьомої сесії Верховної Ради шостого скликання, 7 вересня 2010 року

Київ – Верховна Рада шостого скликання відкрила свою сьому сесію. У залі зареєструвалися 399 депутатів.

У церемонії відкриття сесії взяли участь Президент України Віктор Янукович, члени Кабінету Міністрів на чолі з прем’єром Миколою Азаровим, Голова Верховного Суду України Василь Онопенко, Голова Вищого адміністративного суду Олександр Пасенюк, Голова Вищого господарського суду України Віктор Татьков, керівники Національного банку України, Рахункової палати, Фонду державного майна, Вищої ради юстиції, Антимонопольного комітету, Генеральний прокурор.

Відповідно до календарного плану, парламент має закрити цю сесію 14 січня 2011 року. Парламент працюватиме 10 тижнів у пленарному режимі, 5 тижнів – у комітетах і фракціях, 4 тижні – з виборцями, а також проведе 10 «годин питань» до Кабінету Міністрів.

Перед початком сьогоднішнього засідання депутати від фракції Партії регіонів зібралися біля трибуни парламенту, щоб не дозволити б'ютівцям заблокувати роботу Ради.

Тим часом, на робочих місцях депутатів від фракції Блоку Юлії Тимошенко над сидіннями лежать плакати з написами «Стоп комунальному й газовому свавіллю!», «Галопуючі ціни – геноцид українців».

Біля парламенту почався мітинг прихильників опозиції
Юлія Тимошенко під час мітингу опозиційних сил біля будівлі Верховної Ради, Київ, 7 вересня 2010 року

Біля будівлі Верховної Ради України триває мітинг прихильників опозиційних політичних сил проти дій влади. В акції під прапорами всеукраїнських об’єднань «Батьківщина» та «Свобода» беруть участь кілька тисяч осіб.

Опозиція під стінами парламенту

Перед мітингувальниками виступила лідер ВО «Батьківщини» Юлія Тимошенко. Крім неї, у мітингу беруть участь лідер «Народної самооборони» Юрій Луценко, заступник голови ВО «Батьківщина» Олександр Турчинов та інші представники опозиції.

За словами Юлії Тимошенко, БЮТ вимагає запровадження мораторію на підвищення тарифів на газ і комунальні послуги, мораторію на підвищення пенсійного віку для жінок, відставки членів уряду, передусім – міністра освіти і науки Дмитра Табачника, відставки глави Служби безпеки України Валерія Хорошковського.

Янукович: опозиція і коаліція мають співпрацювати
Віктор Янукович під час відкриття парламенської сесії

Президент Віктор Янукович висловив сподівання на співпрацю коаліції та опозиції у Верховній Раді. Про це він сказав, виступаючи в парламенті.

«Я хотів би, звертаючись до народних депутатів, сказати, що для мене немає значення – коаліційні чи опозиційні депутати – усі рівні, я вас усіх поважаю, і хотів би, щоб ми з вами спільно будували майбутнє нашої країни», – сказав глава держави.

За словами Януковича, він готовий зробити все, щоб Верховна Рада ухвалювала необхідні для країни рішення. «Люди чекають, що Верховна Рада зробить все необхідне, щоб у регіонах країни люди мали можливість спокійно працювати, щоб збільшувалася кількість робочих місць», – наголосив глава держави.

Янукович вкотре заявив, що він зацікавлений у тому, щоб місцеві вибори пройшли прозоро й чесно.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG