Доступність посилання

ТОП новини

Депутати Верховної Ради розпочали нову сесію з блокування


Київ – Робота Верховної Ради розпочалася у вівторок із блокування парламентської трибуни. Щоправда, чільне місце взяли в облогу представники фракції Партії регіонів заради того, щоб опозиція не змогла зірвати відкриття сьомої сесії парламенту шостого скликання. Фракція БЮТ мала такі наміри, оскільки до порядку денного не потрапило питання про введення мораторію на підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги та цін на газ.

Заслуховувати ж інформацію міністра фінансів Федора Ярошенка про результати обговорення проекту Податкового кодексу, на чому наполягала коаліція, опозиціонери не мали настрою. Документ не надали для ознайомлення присутнім у сесійній залі, заявив народний депутат від БЮТ Сергій Міщенко.

«Як давати інформацію по Податковому кодексу, якщо у Верховній Раді немає Податкового кодексу. Його ніхто не бачив: ні журналісти, ні депутати. Що ми зараз будемо обговорювати? Дайте нам, ми почитаємо, тоді ми будемо ставити якісь питання. А так про що говорити?», – зауважив б'ютівець.

Коаліції не сподобався мітинг

Олександр Єфремов
Утім, керівник фракції Партії регіонів Олександр Єфремов запевнив, що ознайомитись із проектом Податкового кодексу мали змогу усі охочі, адже його опубліковано на офіційному інтернет-сайті уряду. Відтак, за його словами, опозиція приховувала справжні мотиви своїх намірів щодо блокування.

«Вони намагаються заблокувати саме Податковий кодекс. Чиняться певні спроби завадити цій роботі з-за меж зали», – наголосив головний парламентський регіонал.

Голова Верховної Ради Володимир Литвин звинуватив б'ютівців в обслуговуванні мітингів. Вочевидь, спікер мав на увазі мітинг під стінами парламенту, який опозиція проводила, вимагаючи, зокрема, введення мораторію на підвищення житлово-комунальних тарифів та цін на газ.

Володимир Литвин
«Домовленості було зламано, що дало мені підстави ще раз переконатися в очевидному: центр прийняття рішень не у фракції, конфлікт цей не парламентський. Ми втрачаємо можливості для діалогу. Можна було обговорити це питання по повній програмі. Говорити, обстоювати», – сказав Литвин.

Платити доведеться більше

Вже після заслуховування доповіді міністра фінансів і голосування, яким було скасовано ухвалений у першому читанні проект Податкового кодексу, представники фракції БЮТ заблокували трибуну і домоглися розгляду питання про введення мораторію на підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги та цін на газ. Утім, обговорення було нетривалим і більшості голосів зібрати не вдалося.

Юрій Кармазін
Населенню України доведеться удвічі збільшити свої видатки на оплату комунальних послуг, каже народний депутат від НУНС Юрій Кармазін. «Не проголосовано за те, щоб не піднімати удвічі вартість оплати газу!» – наголосив опозиціонер.

Відтак, керівник фракції БЮТ Іван Кириленко заявив, що опозиція домагатиметься повернення до питання введення мораторію на підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги та цін на газ доти, доки не буде ухвалено відповідний законопроект.
  • Зображення 16x9

    Дмитро Баркар

    У журналістиці з 1995 року. Працював регіональним кореспондентом BBC-Україна. З 2008 року – парламентський кореспондент радіо Ера-FM. З 2010 року –  на Радіо Свобода (кореспондент, редактор та ведучий програм). Основна тематика: політичні події та аналіз.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG