Доступність посилання

ТОП новини

СБУ порушила п’ять справ за фактами зловживань чиновниками КМДА


Служба безпеки України розслідує п’ять кримінальних справ за фактами скоєння злочинів чиновниками Київської міськдержадміністрації. За цими справами проходять вісім чиновників: п’ятеро з них на підписці про невиїзд, двох арештували і ще одного розшукують, повідомила речниця СБУ Марина Остапенко.

За її словами, першу справу розслідують за фактами розкрадання посадовими особами головного управління комунальної власності КМДА чужого майна в особливо великих розмірах.

Другу кримінальну справу – за фактом втручання посадовими особами комісії з питань земельних відносин КМДА до електронної системи «Земельний кадастр», що призвело до збитків в особливо великих розмірах (понад 7,7 мільйона гривень).

Ще одну кримінальну справу, за словами Остапенко, розслідують за фактом порушення посадовими особами Головного управління охорони культурної спадщини КМДА фінансово-бюджетної дисципліни у сфері використання бюджетних коштів, що призвело до збитків на суму понад два мільйони гривень.

Четверту кримінальну справу – за фактом розкрадання посадовими особами КП «Київська БТІ» чужого майна шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах. П’яту кримінальну справу СБУ розслідує за фактом несанкціонованих дій з інформацією, яку обробляли в електронно-обчислювальних машинах Київської міськради.
XS
SM
MD
LG