Доступність посилання

ТОП новини

Львівська облрада висловила недовіру голові ОДА Горбалю


Сесія Львівської обласної ради сьогодні висловила недовіру голові обласної державної адміністрації Василеві Горбалю. Як повідомив прес-секретар Львівської обласної ради Володимир Телюк, за дане рішення проголосували 66 депутатів (при необхідних 61), проти – 10 депутатів, утрималися – 8.

Три бюлетені визнали недійсними.

Лідер фракції БЮТ в обласній раді Іван Стецькович оприлюднив головні претензії до Горбаля – він досі залишається депутатом Верховної Ради. «Вчора картка Горбаля активно голосувала у парламенті, зокрема, й проти проекту про мораторій на підвищення цін на газ для населення. Водночас сам Горбаль перебував у Львові і брав участь в обговоренні проекту бюджету на 2011 рік. Це є прямим порушенням Конституції», – сказав лідер фракції БЮТ.

Львівський БЮТ звинувачує Горбаля і в тому, що в області погіршилася соціально-економічна ситуація. Зокрема, йому закидають зростання заборгованості із зарплати і зростання цін.

Крім того, лідер обласної організації ВО «Батьківщина», заступник голови Львівської облради Роман Ілик заявив, що йдеться не персонально про Горбаля, а про те, щоб вотум недовіри «став сигналом для Президента України, що Львівська область не поділяє його політики, не сприймає його методів управління і вимагає переглянути бачення розвитку держави і регіону».

Сам Горбаль заявив перед голосуванням, що не боїться, що облрада висловить йому недовіру. «Недовіра має під собою суто політичні мотиви, а рішення про відставку ухвалює особисто Президент України», – сказав він.

У травні цього року Львівська облрада вже розглядала питання про недовіру Горбалю, але тоді за проект більшість депутатів не проголосували – 58 голосів при мінімально необхідному 61 голосі «за».
XS
SM
MD
LG