Доступність посилання

ТОП новини

Обама закликає лідера церкви відмовитися від спалення Корану


Президент США Барак Обама закликає лідера харизматичної церкви Dove World Outreach Center відмовитися від наміру спалення Корану.

Виступаючи сьогодні по телебаченні, Обама засудив такий намір. «Це може спровокувати насильство в Пакистані чи Афганістані. Це може призвести до збільшення кількості тих, хто схоче приєднатися до Аль-Каїди і підривати себе в американських чи європейських містах» – сказав Обама.

Маловідома раніше християнська громада, яка налічує всього близько півсотні членів, підтвердила свої плани спалення примірників Корану на знак пам’яті про теракти 11 вересня 2001 року.

Голова громади Террі Джонз вирішив не зважати на широке засудження цього кроку з боку американського уряду, військових та лідерів провідних релігійних конфесій.

Раніше адміністрація президента Сполучених Штатів Барака Обами і представники військового командування США і НАТО закликали відмовитися від цих планів. Спалення Корану, на їхню думку, може викликати обурення в мусульманському світі і піддати додатковому ризику міжнародні сили в Афганістані та інших країнах. Провідні американські християнські та юдейські релігійні лідери вважають це нападом на свободу віросповідання та актом релігійної нетерпимості.

Держсекретар США Гілларі Клінтон назвала плани спалення Корану «безцеремонними» і «ганебними».
XS
SM
MD
LG