Доступність посилання

ТОП новини

Депутати від Партії регіонів, КПУ і блоку Литвина залишають сесійну залу


Народні депутати з фракцій Партії регіонів, Компартії та блоку Литвина залишають сесійну залу парламенту. Депутати забрали з місць для голосування свої картки і виходять із зали.

Ранкове пленарне засідання сьогодні так і не розпочалося через блокування фракцією «БЮТ-Батьківщина» трибуни та президії парламенту.

Як заявив лідер фракції Іван Кириленко, «БЮТ-Батьківщина» блокуватиме роботу українського парламенту доти, доки до порядку денного не внесуть питання, на яких наполягає фракція.

«Фракція налаштована рішуче відстоювати всі чотири позиції, жодних інших. Форми протесту можуть бути різні, починаючи від абсолютно парламентської, яка в нас заведена, в нашій Верховній Раді – блокування трибуни, від блокування трибуни й до інших засобів», – сказав Кириленко.

За його словами, фракція наполягає на розгляді питань про запровадження мораторію на підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги, мораторію на підвищення пенсійного віку для жінок, мораторію на підвищення цін на природний газ, а також про врегулювання проблем, пов’язаних із рішенням Стокгольмського арбітражного суду.

Тим часом, у Партії регіонів пояснюють блокування з боку БЮТ намаганням не допустити звіту комісії щодо розкрадань у Держкомрезерві за часів минулої влади.

«Ця політична бутафорія викликана тільки одним – інстинктом самозбереження та страхом про публічну інформацію комісії про розграбування Державного матеріального резерву країни», – заявив заступник лідера фракції ПР Михайло Чечетов. Він висловив сподівання, що більшість депутатів від фракції «БЮТ-Батьківщина» згодом зрозуміють свою неконструктивну позицію і перестануть блокувати парламент.

XS
SM
MD
LG