Доступність посилання

ТОП новини

Литвин пропонує залучити силовиків для розблокування парламенту


Голова Верховної Ради Володимир Литвин виступає за залучення силових структур до розблокування роботи парламенту.

Спікер висловив припущення стосовно необхідності затвердження Верховною Радою постанови з кількох пунктів. Першим пунктом він запропонував записати таке: доручити Управлінню держохорони, Службі безпеки України, оскільки йдеться про державну установу, не допускати блокування та перешкоджання організації діяльності парламенту.

Другим пунктом постанови, за словами Литвина, має стати доручення Генеральній прокуратурі «забезпечити документацію того, що відбувається (у парламенті) і реалізацію (задокументованого) відповідно до закону».

При цьому спікер висловив думку про те, що всі можливості для компромісу між політичними силами всередині парламенту сьогодні вичерпані. «Я думаю, що наразі всі можливості для компромісу вичерпані», – сказав спікер.

Литвин заявив, що переговори з керівниками фракцій не мають сенсу, оскільки рішення про блокування ухвалюють поза парламентом і це є свідченням продовження боротьби лідера партії «Батьківщина» Юлії Тимошенко з нинішнім Президентом Віктором Януковичем через використання майданчика Верховної Ради.

Спікер також пов’язує події в парламенті з порушенням низки кримінальних справ проти колишніх вищих чиновників.
XS
SM
MD
LG