Доступність посилання

ТОП новини

Клінтон їде на Близький Схід просувати мир


Державний секретар США вирушила сьогодні на Близький Схід на продовження зусиль Сполучених Штатів поновити ізраїльсько-палестинські мирні переговори.

Гілларі Клінтон планує завтра зустрітися з прем’єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу та з президентом Палестинської адміністрації Махмудом Аббасом у Єгипті, а післязавтра продовжити переговори в Єрусалимі.

Президент США Барак Обама, як очікують, проведе переговори з ізраїльським і палестинським керівниками в кулуарах Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку наступного тижня.

Минулої п’ятниці Обама закликав Нетаньягу продовжити частковий мораторій на нове житлове будівництво на Західному березі Йордану; ізраїльський прем’єр у відповідь заявив учора, що таке будівництво буде дещо обмежене, але чинність нинішнього мораторію не продовжать. Це будівництво є однією з найгостріших суперечностей із палестинцями, які вимагають припинити його.

Аббас і Нетаньягу вперше безпосередньо зустрілися 3 вересня в Вашингтоні після майже дворічної перерви в мирних переговорах. Самі переговори мають поновитися в середині місяця.
XS
SM
MD
LG