Доступність посилання

ТОП новини

У Кашмірі принаймні 16 загиблих у протестах мусульман


Щонайменше 15 учасників протестів і один працівник поліції загинули в понеділок у контрольованій Індією частині Кашміру під час низки сутичок у різних місцях між силами безпеки і демонстрантами, повідомила поліція.

Поранені близько 45 демонстрантів і принаймні 113 правоохоронців.

Десятки тисяч демонстрантів антиіндійського спрямування, місцевих мусульман, усупереч комендантському часові виходили на вулиці й палили урядові будинки й закидали поліцію камінням.

В одному з сіл юрба з антиамериканськими й проісламськими гаслами також спалила християнську місіонерську школу; в тій пожежі ніхто не потерпів.

Це був найкривавіший день протестів мусульманських сепаратистів за три останні місяці.

Їхній протест, за даними поліції, розпалили повідомлення одного з державних телеканалів Ірану, який приймають у регіоні, про спалення Корану у США протягом вихідних. Кадри, як один антиісламський екстреміст у штаті Теннессі спалював книжку, що, як повідомили, була священною книгою мусульман, іранський канал повторював весь день.

Ішлося про один із кількох мало помічених іншими засобами інформації випадків спалення Корану після того, як пастор однієї харизматичної християнської громади у штаті Флорида врешті скасував свої широко розрекламовані плани спалити Коран на роковини терактів у США 11 вересня 2001 року.
XS
SM
MD
LG