Доступність посилання

ТОП новини

Держсекретар США зустрілася з палестинським керівником


Державний секретар США Гілларі Клінтон повторила сьогодні під час переговорів із президентом Палестинської національної адміністрації Махмудом Аббасом відданість Сполучених Штатів створенню незалежної, суверенної і життєздатної палестинської держави.

Після двох днів посередництва в переговорах між Махмудом Аббасом і прем’єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу вона зустрілася сьогодні з палестинським керівником у місті Рамаллі на Західному березі Йордану.

За повідомленнями американських дипломатів, після вчорашнього кола переговорів Нетаньягу і Аббаса вони «почали робити поступ» в одному з найсуперечливіших між ними питань щодо нового житлового будівництва в єврейських поселеннях на Західному березі.

Раніше палестинці вимагали повного зупинення такого будівництва, і попереджали, що залишать нинішні переговори, якщо воно поновиться. Нетаньягу натомість заявив, що не продовжить нині чинного часткового мораторію на таке будівництво, який закінчиться кінцем місяця, але дав знати, що надалі це будівництво буде обмежене.
XS
SM
MD
LG