Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура порушила справу через побиття херсонського журналіста


Прокуратура порушила кримінальну справу за фактом побиття журналіста і правозахисника Дементія Білого під час громадського звіту мера Херсона Володимира Сальда, повідомило сьогодні агентство «УНІАН» із посиланням на прес-службу прокуратури Херсонської області.

За цим повідомленням, справу порушили вчора в прокуратурі одного з районів Херсона за фактом заподіяння легких тілесних ушкоджень голові Херсонського відділу Комітету виборців України, редакторові газети «Вільний вибір» Дементієві Білому.

Інцидент стався позавчора у приміщенні Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру, де звітував міський голова Херсона Володимир Сальдо, який втретє збирається балотуватися на цю посаду від Партії регіонів.

Як повідомив Радіо Свобода виконавчий директор Гельсінської спілки Володимир Яворський, оголошення про звіт не було ні в ЗМІ, ні на сайті міськради.

«На вході до драмтеатру стояли дужі хлопці й пускали тільки тих, у кого були запрошення. Дементій Білий намагався пройти спочатку як громадянин і виборець, потім як журналіст, за посвідченням. Білий спробував переконати міського голову та його помічників у необхідності пропустити до зали усіх людей, які хочуть почути звіт мера, але у відповідь охоронці Сальдо виштовхали Білого у фойє, заламали йому руки й так тримали, а один бив по обличчю й голові», – заявив Яворський.

Правоохоронці повідомляли без подробиць лише те, що сталася бійка, у якій брали участь і потерпіли голова обласного відділення Комітету виборців України Дементій Білий та приватний підприємець Віктор Шевчук, і після бійки обидва були шпиталізовані.
XS
SM
MD
LG