Доступність посилання

ТОП новини

Глава Пентагону бачить прогрес в афганській кампанії


Міністр оборони США Роберт Ґейтс висловив припущення, що американська військова стратегія в Афганістані працює і зі стриманим оптимізмом відзначив досягнення певного прогресу.

Сполучені Штати додатково розмістили в Афганістані 30 тисяч солдатів. Ґейтс навів слова командувача силами США і НАТО, генерала Дейвіда Петреуса, який вважає, що військові зусилля «на правильному шляху».

У четвер у Вашингтоні на спільній прес-конференції з французьким колегою Ерве Мореном міністр оборони США назвав однією з причин оптимізму зростання «чисельності і якості» афганських сил, які наступного року мають перебрати на себе відповідальність за безпеку в країні

«Один із визначальних параметрів, про які ми говорили рік тому, – зростання чисельності і якості афганських національних сил безпеки. Зараз ми бачимо значне поліпшення стану афганської національної армії і в питанні чисельності, і в питанні якості», – сказав Роберт Ґейтс.

Водночас глава Пентагону закликав до обережності, кажучи, що боротьба з талібами буде жорсткою і ще чимало солдатів коаліційних сил можуть загинути в Афганістані.

Він додав, що ситуація має бути стабільною протягом наступних чотирьох-шести місяців, перш ніж офіційні особи зможуть з упевненістю сказати, що цілей війни досягнуто.

Ґейтс також вважає, що афганська влада має «придатний і компетентнй» план гарантування безпеки під час призначених на суботу парламентських виборів. Міністр оборони США очікує, що результати можуть бути оскаржені політичними конкурентами, але сподівається, що голосування «заслуговуватиме на довіру».
XS
SM
MD
LG