Доступність посилання

ТОП новини

Лише суд може вирішити, чи видавати Закаєва Росії – прем’єр Польщі


Сьогодні поліція Польщі затримала одного з лідерів чеченських сепаратистів Ахмеда Закаєва, який прибув до Варшави для участі у Світовому чеченському конгресі. Росія не лише протестує проти цього конгресу але й вимагає видачі Закаєва, котрого влада у Москві обвинувачує у тероризмі і оголосила його у міжнародний розшук.

Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск пояснив, що чеченський політик розшукується Інтерполом, тому його арешт мав бути здійснений автоматично. Це однак не означає, що він буде виданий Росії, наголосив Туск. Обставини видачі має розглянути лише суд і ухвалити, відповідно до польських і європейських законів, рішення.

Єврокомісія поки-що не коментувала арешту Ахмеда Закаєва.

Ахмед Закаєв постійно живе у Великій Британії, де йому наданий політичний притулок. Лідер чеченського уряду у вигнанні сам прямував сьогодні до прокуратури у Варшаві і був на шляху затриманий поліцією. Під час затримання він заявив: «Польща правова, демократична держава. І коли я дізнався про плани мого арешту тут, я спеціально приїхав до Прокуратури щоб дізнатися що відбувається».
XS
SM
MD
LG