Доступність посилання

ТОП новини

Проти голови Новомосковська порушили кримінальну справу


Сьогодні прокуратура Дніпропетровської області порушила кримінальну справу проти Новомосковського міського голови Віктора Літвіщенка за ознаками злочинів, передбачених ч.5 ст. 191 та ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України (розтрата майна в особливо великих розмірах; перевищення влади, що спричинило тяжкі наслідки). Про це повідомили у прес-службі обласної прокуратури.

Як встановлено під час дослідчої перевірки, за останні сім років міський голова, перевищивши свої повноваження, незаконно уклав договори оренди земельних ділянок, занижуючи процентні ставки із 3 до 1,1 відсотка, що призвело до недоотримання бюджетом міста понад півмільйона гривень.

Окрім цього, торік міським головою без погодження міської ради незаконно передано на баланс кредиторів із подальшою реалізацією 14 об’єктів нежитлового фонду міста, загальною вартістю понад 1 мільйон 600 тисяч гривень.

Таким чином, зазначили в прокуратурі, діями міського голови територіальній громаді міста завдано шкоди в особливо великих розмірах.

У прокуратурі зазначили, що міському голові загрожує до 12 років позбавлення волі.
XS
SM
MD
LG